Biënnale van de schilderkunst: het sublieme voorbij

VERLENGD TOT 3 OKTOBER 2010 IN HET RAVEELMUSEUM

Net als twee jaar geleden organiseren het Museum Dhondt-Dhaenens en het Roger Raveelmuseum gezamenlijk een zomerbiënnale van de schilderkunst. Met dit project is het niet de bedoeling om het allerjongste en allerhipste schildersgeweld te etaleren, maar een subjectief onderzoek te doen naar een aantal sporen die de schilderkunst de laatste honderd jaar heeft gevolgd.

Om de twee jaar wordt een bepaald uitgangspunt genomen om de schilderkunst op een originele manier te benaderen. In deze tweede editie maken we een wandeling doorheen de schilderkunst van de laatste decennia die als subliem wordt ervaren. De tentoonstelling wordt dan ook een zeer intense en introspectieve beleving waarbij de sacrale en sublieme betekenis van kunst in een nieuw perspectief wordt geplaatst.

Het Raveelmuseum focust daarbij op het ingetogen karakter van bepaalde schilderswijzen en neemt de economie van de middelen als uitgangspunt voor zijn selectie.

In het museum Dhondt-Dhaenens zal er een verrassende dialoog te zien zijn tussen het werk van een tiental kunstenaars, behorend tot verschillende generaties. Een spectaculair sculptuurproject van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone zal tevens te zien zijn in de tuin van het museum.

De biënnale van de schilderkunst 2010 toont werk van o.m. Hippolyte Daeye, Thierry de Cordier, Koenraad De Dobbeleer, Valerius de Saedeleer, Dirk De Vos, Ilse D’Hollander, Lucio Fontane, Mary Heilmann, Ann Veronica Janssen, Peter Joseph, Guy Mees, Roger Raveel, Gerhard Richter, Ugo Rondinone, Albijn Van den Abeele, Koen van den Broek, Gustave Van de Woestijne, Dan Van Severen, Michael Venezia en Christopher Wool.     

HM1996_01

Illustratie: Mary Heilmann, Joe's Greers, 1996, oil on gessoed paper, 35,0 x 25,5 cm.

Praktisch:   Combiticket (inclusief bezoekersgids): 8,00 € / 5,00 €  

Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14, 9831 Deurle

www.museumdd.be

Open van dinsdag t.e.m. zondag van 10u tot 17u (gesloten op maandag)

Roger Raveelmuseum

Gildestraat 2-8

9870 Machelen-Zulte

www.rogerraveelmuseum.be

Open van woensdag t.e.m. zondag van 11u tot 17u (gesloten op maandag en dinsdag)

Een fietsrouteplan tussen de locaties wordt te koop aangeboden in beide musea (3,00 €).